Društvo Končar – Kućanski Aparati d.d. je nastalo udruživanjem društva Končar – Štednjaci d.o.o. i Končar – Mali kućanski aparati d.o.o. krajem 1998. godine. Sjedište Društva je u Zagrebu, Slavonska avenija 16.

Društvo Končar- Štednjaci se razvilo iz tvornice GORAN, koja je u svom osnovnom programu proizvodila štednjake na kruta goriva i ugostiteljsku opremu.

Tvornica GORAN se udružuje s tvornicom KONTAKT 1963. godine. Tada se usvaja proizvodnja u prvom redu uljnih peći i štednjaka, te električnih štednjaka i perilica rublja u suradnja s njemačkom tvrtkom AEG. U tom periodu dostignuta je proizvodnja od oko 150.000 komada aparata godišnje.

Društvo Končar – Mali kućanski aparati sa sjedištem u Samoboru razvilo se iz tvornice ELEKTRON, koja je proizvodila električne vodogrijalice, glačala, usisače, kalorifere, pržila kruha i dr. Tvornica ELEKTRON se 1963. godine udružuje s tvornicom KONTAKT. Postojeća proizvodnja kućanskih aparata se povećava i osuvremenjuje, te se proširuje na kuhinjske friteze i parna glačala u suradnja s tvrtkom AEG. U tom razdoblju proizvodnja suhih električnih glačala je porasla na preko 100.000 komada godišnje.

Oba pogona poduzeća KONTAKT, koja su proizvodila kućanske aparate udružuju se s poduzećem Rade Končar 1970. godine. Nakon toga u oba ova pogona dolazi do značajnijeg usvajanja proizvodnje kućanskih aparata na osnovu vlastitog razvoja, posebno u dijelu proizvodnje malih kućanskih aparata i električnih vodogrijalica. Kooperacijom, te otkupom alata i opreme osvaja se proizvodnja električkih, elektroplinskih i plinskih štednjaka, suvremenih perilica rublja, a osuvremenjuje proizvodnja malih kućanskih aparata i vodogrijalica primjenom polimernih tvari vlastitog razvoja i prerade.

Društvu se krajem 2004. godine pripajaju:

Končar – Trgovina i zastupstva d.d. i Končar – Servis i prodaja d.d.

Nakon ovog udruživanja, društvo Končar – Kućanski aparati d.d. osim što se bavi proizvodnjom kućanskih aparata vlastitog i kupljenog razvoja kao primarnom djelatnošću, bavi se i proizvodnim uslugama, prodajom kućanskih aparata vlastite proizvodnje i iz kooperacije ili uvoza, te servisiranjem u jamstvenom i izvanjamstvenom roku aparata vlastite proizvodnje i aparata koje prodaje u Hrvatskoj.